Plak die oven dicht

Pelgrim: kit die ovens even dicht

In onze nieuwe keuken, die we nu een paar jaar hebben, hebben we twee ovens boven elkaar laten inbouwen. Want misschien gaan we nog weleens uitgebreid koken. En het ziet er lekker strak uit. Tot er druppels in de deur van de bovenste oven verschijnen. En die krijgen we niet weg. 

Ik geef toe, ik ben niet goed in poetsen. Dat ik ze die druppels niet weg krijg, is dus niet zo’n verrassing. Maar man krijgt ze ook niet weg. En dan is er echt wat aan de hand.

Geen garantie

De glazen deur bestaat uit twee lagen en daar zitten de druppels tussen. De medewerker van de servicedesk van Pelgrim weet aan de telefoon te vertellen dat het wel vaker voorkomt. En dat we het zelf kunnen oplossen. Gewoon de oven eruit trekken, dan een heel stel schroeven losdraaien enzovoort. Maar dan hebben we geen garantie meer.

Geen optie dus. Er komt een week later een monteur. Voor hem is het simpel. Voor ons niet. Voor honderd euro, inclusief voorrijkosten, haalt hij de druppels weg. En vervangt hij ook nog het lampje. Hij vertelt er wel bij dat die druppels zo weer terugkomen. Want de bovenkant van de deur is nu eenmaal open.

Speciale kit

Is er geen oplossing? De man veronderstelt dat je de bovenkant van de deur zou kunnen dichtkitten met een speciale hittebestendige kit. Die hij natuurlijk niet bij zich heeft. Maar die we wel online kunnen bestellen. Zo gezegd, zo gedaan. Man bestelt en plakt en de keuken is weer strak.

Toch raar. Ik neem niet aan dat wij de enige zijn met dit probleem. Waarom niet vast in de fabriek een likje kit erop? Ze hoeven niet voor me te koken. Als ze maar wel zorgen dat hun apparaten goed werken.

Twee ovens

En twee ovens? Dat blijkt achteraf een beetje overdreven. Het is wel handig dat we in de onderste de bakplaten kunnen opruimen. We hebben ‘m voor de zekerheid ook maar gekit. Maar echt nodig is het niet.