Handig gratis op te halen

Handig: zo’n facebookgroep voor gratis afhalen

We hebben een hoogslaper over met een bureaublad eronder. Niet meer perfect, maar nog best te gebruiken. Ik gooi ‘m  op zondag via zo’n Facebookgroep voor gratis afhalen de wereld in. Handig, maar dan moet er wel iemand komen.

Een uurtje nadat het bed op Facebook staat, reageert er iemand. Laat ik hem Dirk noemen. Omdat het niet storm loopt, laat ik hem weten dat hij het bed maandag mag ophalen. Maar dan wel echt maandag, anders staat het hier in de weg. Dirk vindt het prima. Hij komt om twaalf uur.

We staan maandag op tijd op om klaar te zijn voor Dirk. Huis een klein beetje opruimen, puberzoon uit bed, schroeven eruit, matras eraf. Het is even doorwerken, maar het lukt. Om twaalf uur staan het bed en het bureaublad buiten. De schroeven in een zakje erbij.

Mag het morgen?

Tegen twee uur komt er een berichtje van Dirk. De auto is kapot. Hij gaat eerst naar de garage, daarna komt hij de spullen echt halen. Maar helaas. Einde van de middag weer een berichtje. De auto is nog kapot, de kat moet jongen en de brug staat open. Mag het morgen?

We zijn watjes en zetten het bed en het bureaublad onder een afdak met een zeil erover heen. Klaar voor Dirk die dinsdagmorgen om negen uur komt. Maar helaas. De auto is nog kapot. Einde van de middag moet zeker lukken.

Vergeten

Het wordt woensdag. Ik besluit er nog één berichtje aan te wagen. Goed nieuws. De auto van Dirk is gemaakt. Hij komt eraan. En inderdaad. Een kwartiertje later staat Dirk op de stoep. Ik wijs hem waar het bed en het bureaublad staan en ga weer aan werk.

Een uurtje later zie ik dat het blad er nog staat. Dat is hij vast vergeten. Als ik hem een laatste berichtje stuur, zegt hij dat ‘hij al een blad heeft’. Dat heeft hij dus niet nodig. Iemand nog een bureaublad nodig? Vandaag nog ophalen. En dan ook echt vandaag. Of morgen.