Janneke Jelies

Janneke Jelies help me: mijn huis is niet knap

Ik kijk ieder jaar weer met veel plezier naar Een huis vol. Alle moeders die daar voorbij komen, zijn helden. Maar mijn echte heldin is toch wel Janneke Jelies

Ik zit vol verbazing bij de tv als Janneke blij poetsend vertelt dat ze altijd zo blij wordt als haar man zegt dat ze het huis weer knap heeft. Mijn man zegt ook wel eens dat ons huis knap is. Maar dan knap vuil of knap rommelig. Dan vertel ik hem dat hij maar eens lekker aan de slag moet gaan om er iets aan te doen. Daar is Janneke het niet meer eens. “De man gaat naar het werk en de vrouw is thuis aan de sop.”

Voldoening

Wat moet het fijn zijn om zoveel voldoening te halen uit het verschonen van de bedden. En dan nog de ramen lappen, de keukenkastjes soppen en de badkamer dweilen. En ziet ze het even niet zitten, dan doet een gebed wonderen. Ik ben blij als ik de dag voor de vakantie alles ingepakt heb. Bij de familie Jelies gooien ze er nog even een grote schoonmaak tegenaan om in een lekker schoon huis thuis te komen.  Echt, ik zou niet weten hoe dat voelt.

Puppy’s

Ik lees iedere dag Jannekes verslagjes op Instagram. En word plaatsvervangend moe als ik lees wat ze allemaal weer gedaan heeft. Er is altijd wel wat te soppen, te boenen of te poetsen. En dan komt er ook nog iedere dag een vers gekookte maaltijd op tafel die iedere dag weer lekker is. En of het niet genoeg is, zijn er naast heel veel kinderen ook nog twee honden en heel veel puppy’s. Hoe doet ze het allemaal?

Dochters

Wordt het haar even te veel, dan heeft ze een hele zwerm dochters die ze nu al alles over het huishouden leert. Die poetsen en boenen lekker mee. Zonder protest en zonder dat ze eerst van de telefoon of Switch geramd hoeven worden. Als we haar verslagjes mogen geloven tenminste. Zoon Harrie helpt ook, maar die doet de mannelijke klusjes.

Bakkie doen

Ik denk dat ik veel van haar zou kunnen leren over het huishouden en de opvoeding. Janneke, zullen we eens een bakkie doen? Dan wil ik alles van je leren over het soppen en poetsen. Of beter nog: mag ik stage komen lopen?