Zelf je booster in je QR

Zet zelf je booster in je QR-code

De booster zit erin. Toen ik zondag thuis kwam, heb ik meteen mijn QR-code gecheckt. Hij stond er nog niet in. Maandag ook niet. Dinsdag hoorde ik toevallig dat ik dat zelf moest doen.

Niet dat ik nou onmiddellijk zit te springen om die QR-code. We kunnen toch nergens naartoe. Maar ik heb nu eenmaal graag dat dingen kloppen. En het is echt heel simpel. In je CoronaCheck vindt je rechtsboven een kruisje naast ‘mijn bewijzen’. Klik erop en het wijst zich vanzelf.

Handleiding

Wat ik me nou afvraag: na de inenting zit je tien minuten om je heen te kijken. Ik geef toe: het was vroeg en ik was nog lang niet wakker, maar ik zag nergens een handleiding voor het aanpassen van de QR-code. Ik hoef geen folder ofzo, dat is weer onnodig papier. Maar waarom niet gewoon even een handleiding ophangen? Of een QR-code laten scannen voor de handleiding? Als ik ‘m gemist heb, laat het me weten en geef onmiddellijk toe dat het mijn eigen fout is!

Papieren gezondheidsverklaring

Ik snap best dat het allemaal een hele operatie is om in zo’n korte tijd zoveel mensen die prik te geven. En ik geef toe: het was allemaal strak georganiseerd. Maar dit is nog een verbeterpuntje. Net als de papieren gezondheidsverklaring. Kan daar geen app voor gemaakt worden?  Reken maar uit hoeveel mensen per dag die booster krijgen. Het zou heel wat bomen schelen als die niet allemaal die papieren verklaring hoeven invullen.

QR-samenleving

Ik hoop dat we de QR-code snel weer nodig hebben. Niet omdat ik nou zo voor de QR-samenleving ben. Die discussie wil ik hier niet voeren. Wel omdat ik zin heb om uit te gaan eten, naar de sportschool te gaan en naar de sauna. Of nog beter: op vakantie naar een zonnig strand. Ik kan niet wachten. Daarnet werd de koffer bezorgd die ik gewonnen heb bij de Postcodeloterij. Ik zeg: inpakken, booster in de QR en wegwezen!