Milieustraat

In de file bij de milieustraat

We wilden even wat spullen naar de milieustraat brengen, maar waren niet de enige. Er stond een file waar knooppunt Hoevelaken respect voor zou hebben. Waarom gaat heel Nederland op 3 januari massaal afval wegbrengen? 

Natuurlijk zijn er in deze tijden belangrijkere vragen. Zoals wanneer de kledingwinkels weer open gaan en wanneer we weer naar de Action en de kapper kunnen. Maar ik wil het gewoon graag weten. Omdat ik tijd genoeg had, heb ik wat oorzaken proberen te verzinnen.

1. Goede voornemens
Zou heel Amersfoort zich massaal voorgenomen hebben om in het nieuwe jaar de schuur en de zolder op te ruimen? Dan zijn er veel mensen goed begonnen. Of misschien hebben al die mensen in de file zich net als ik voorgenomen om wat groener te gaan leven. Dat zou mooi zijn.

2. De papierbakken zitten vol
Iedereen shopt online door de lockdown. En dat levert een indrukwekkende hoeveelheid dozen op. Waar je toch ergens mee naartoe moet. Kan de bezorger die dozen niet gewoon mee terug nemen zodat Bol.com ze opnieuw kan vullen?

3. De kringloop is dicht
Waar veel mensen normaal wellicht naar de kringloop zouden gaan, kiezen ze nu de milieustraat. Gelukkig heeft de kringloop daar ook een inzamelpunt. Het zou jammer zijn als bruikbare spullen nu bij het afval belanden.

4. We vervelen ons massaal
De winkels zijn dicht, net als de bioscopen en de zwembaden. Je moet toch wat doen met de kinderen. Kom jongens, we gaan naar de stort. Gelukkig is de McDrive wel open om ze om te kopen.

5. We zijn massaal aan het spijbelen
Ik was nog vrij, echt waar. Maar wellicht was het voor veel mensen een mooi excuus om even achter de computer vandaan te gaan.

6.  Er lag geld verstopt
Misschien heb ik het gemist, maar lag er vandaag een zak geld tussen het afval voor de gelukkige vinder. Ik heb niets gevonden. Misschien morgen toch nog maar een keer gaan.