Goede voornemens

Goede voornemens: clubje oprichten?

Eigenlijk doe ik al jaren niet aan goede voornemens, maar er kwamen er zowaar een paar naar boven borrelen. Ik deel ze hier, zodat jullie me er nog eens aan kunnen herinneren.

1. Meters blijven maken

Ik ben heel goed in beginnen met dingen, maar niet zo goed in afmaken. Zo ligt hier nog een halve gehaakte deken en staan er nog wat schilderen te wachten op hun beurt. Dochter Linde weet al zeker dat het met dit blog net zo gaat. Maar ik ga haar ongelijk bewijzen en ik ga blijven schrijven. Veel te leuk om niet niet te doen.

2. Achterstallig onderhoud aanpakken

Nee, niet aan mezelf, maar aan het huis! De trappen moeten toch al een jaartje of vijf opnieuw bekleed worden. En de badkamermeubels zien er niet meer uit. Gewoon even doen. Maar toch doe ik het niet. Volgend jaar wel. Echt.

3. De hond opvoeden

We hebben ‘m nu een jaar of vier, onze Blue. We zijn dol om hem, maar hij blijft maar blaffen. Daar moeten we wat mee. Binnenkort zal ik hier nog weleens delen waarom een hondenfluisteraar op afstand niet werkt. Maar wat dan wel? We gaan ermee aan de slag. Duidelijk is wel dat we consequent moeten zijn. En dat we daar niet zo goed in zijn.

4. Gezonder eten

Tuurlijk, dit is een echte klassieker. Maar ik ga het echt doen. Niet meer creatief boekhouden met calorieën. En koolhydraten minderen. Maar vanavond nog niet. En als ik dan ook nog blijf trainen, moet het goed komen.

5. Mijn voetafdruk verkleinen

Ook al zo’n klassieker, die voetafdruk. Maar ik blijf proberen. Minder kleding kopen, minder vlees eten, meer met het openbaar vervoer reizen en zo zijn er nog minstens tien dingen dingen die ik beter kan doen. Wordt aan gewerkt!

Clubje oprichten?

Zitten jullie ook vol goede voornemens waar weinig of niets van terecht gaat komen? Laten we een clubje oprichten. Iedere maand komen we (online, zie 5) bij elkaar, zonder hapjes (zie 4) en houden elkaar op het goede spoor! Wie doet er mee?