Hiphop voor vijftigplussers

Ik doe al een tijdje niet echt meer wat aan sport omdat ik het gewoon allemaal niet zo leuk vind. Dan zie ik op facebook een filmpje van een kennis die aan hiphop voor vijftigplussers doet. Dat is nou precies iets voor mij. Ik denk zeker dat ik hier aanleg voor heb.

De les is op vrijdagmorgen om 9 uur. Er zijn betere momenten voor een potje hiphop, maar daar laat ik me niet door ontmoedigen. De eerste keer ga ik vol goede moed. De les wordt gegeven in een echte dansschool, dat belooft wat. Een grote zaal met een spiegel en een juf die (nog niet zo lang geleden) hiphoppend geboren is. Er zijn nog drie andere moedige vrouwen. Ik had er wat meer verwacht. Maar dat maakt niet uit. Die komen vast nog.

Mijn benen willen niet

De eerste les doe ik tijdens de warming up best leuk mee. Ik kan de pasjes een beetje volgen, dit is echt iets voor mij! Maar dan begint de choreo. Het is maar een klein stukje, maar wat voor stukje. De kick ball change wil er niet in. Ik wil wel, maar mijn benen willen niet.

Er wordt gefilmd, zodat we thuis nog kunnen oefenen. De hele week ben ik bezig met de kick ball change. Op het toilet op het werk, op de slaapkamer, tijdens het uitlaten van de hond.. Ik ga ‘m kunnen!

Ik hiphop

Een week later snappen mijn benen het ook en ga ik vol goede moed weer naar de les. Die goede moed blijft niet lang. Bij de andere dames ziet het eruit als dansen, bij mij nog lang niet. Maar dat gaat vast komen.

Als ik op mijn werk vertel dat ik op hiphoples zit, kijkt een van de jongere collega’s me vol verbazing aan. Jij? En bedankt. Maar ik kan het echt!

Talent

We beginnen aan een nieuwe choreo, die ik zowaar een beetje ga snappen. Soms lukt het me om dezelfde kant op te gaan als de rest van de groep. Ook ik wil nu graag op de film, want echt, ik begin mijn talent te ontdekken. Ik laat mijn zus vol trots zien wat ik kan. Haar reactie? Ik snap best dat je het leuk vindt. Maar blijf vooral oefenen. En koop een betere sportbeha.

Dan blijkt dat er aan het eind van het jaar een uitvoering is. Alle groepen laten zien wat ze ingestuurd hebben. Die groepen bestaan vooral uit peuters, kleuters en pubers. Natuurlijk wil ik graag het podium op, maar niet zo. Ik ga op zoek naar een nieuwe hobby. Zangles is misschien leuk. Of tekenen.