40UP in de club

40UP in de club

Eerst indrinken, dan urenlang dansen en vervolgens een vette hap halen. Studerende dochter kijkt er niet van op. Wel als haar moeder het doet! Weliswaar in de 40UP disco, maar hé, het is een disco. Oh nee, dat heet tegenwoordig een club. Aldus dochter. En collega die gemakkelijk dochter had kunnen zijn. 

Natuurlijk drinken zij niet om acht uur in. En staan ze niet om negen uur al op de dansvloer. Maar voor mij is het een hele operatie die de nodige voorbereiding vraagt. Ik koop een klein tasje om mijn pinpas en mijn telefoon in te doen. Meer heb ik niet nodig. Contant geld is uit de tijd, aldus dochter. En zoenen in een hoekje ga ik toch niet. Dus de kauwgum voor de frisse adem kan ik wel achterwege laten.

Kluisjes

Als we na het indrinken met een wijntje en een kopje thee om 9 uur met vijf vrouw sterk aankomen bij de 40Up disco blijkt dat er geen garderobe is. Er zijn alleen maar kluisjes. En daar moet een munt van 2 euro in. Hoezo contant geld uit de tijd?

Gelukkig is er een automaat waar je munten van 2 euro kunt pinnen. Er staat een geduldige bewaker bij die iedereen uitlegt hoe de automaat werkt. Pasje ervoor, muntje eruit. Volgende.

Grijze haren en leesbrillen

En dan kunnen we los. En dat doen we ook. En nog best leuk. Als je van een afstandje zou kijken, zou je niet zeggen dat de hossende menigte 40UP is. Behalve wellicht aan de grijze haren, de leesbrillen bij het pinnen en de grote hoeveelheid kale hoofden.

Een man die naast me staat te dansen, zegt dat je wel kunt zien dat ik dansles gehad heb. Yeah right.  Maar ga door, ik hoor het graag. En doe nog een beetje extra mijn best. Ik was vergeten hoe leuk dit is!

Vette hap

Na een uurtje of drie, vier kunnen we niet meer op onze benen staan. Hakken zijn leuk, maar niet om op te dansen. Tijd voor de vette hap uit de muur van de FEBO. Als we die op een bankje op zitten te eten, komt er een meisje naast ons zitten. Ze vertelt dat ze een beetje dronken is. Haar vriend haalt een hamburger voor haar en ondertussen maken we een praatje.

Ze vindt het zoooo gaaf dat wij ook in de stad zijn. Want wij zijn natuurlijk wel wat ouder. Ze schat dat we toch wel dertig zijn. We hebben haar in die waan gelaten. En volgende keer gaan we zeker weer. Maar dan op gemakkelijke schoenen. We zijn toch al dertig!