Lang leve de krullenkapper

Vroeger wilde ik lang stijl haar met een paardenstaart. Helaas, dat is nooit gelukt. Die staarten heb ik gehad. Maar toen ik een jaar of zeven was, was mijn moeder het geborstel en het gekrijs zat. De staarten gingen eraf. De krullen bleven. Nu, na een jaartje of vijftig ben ik er eindelijk blij mee.

Als ik de zevenjarige Maaike iets mocht influisteren, zou het zijn dat ze moest stoppen met droog haar borstelen en kammen. Want dat werkt nu eenmaal niet bij krullen. Ik heb dus jarenlang met heel kort haar of een pluizenbol gelopen.

Krullenspul

Ook toen ik al lang had ontdekt dat er speciaal krullenspul bestond en de borstel de prullenbak in kon, was ik nooit echt blij met mijn haar. Het werd wat langer en de staart kwam terug. Want het wilde maar niet zitten. Het was kiezen tussen de look van een Duitse schlagerzanger, een kort pittig kapsel of die paardenstaart.

Achtereenvolgende kappers delen flink hun best, maar echt model wilde er niet in. Zelfs niet toen mijn zus me meesleurde naar een heuse sterrenkapper aan de Amsterdamse grachten. Hij keek bedachtzaam, knipte hier en daar wat af, vertelde wat roddels over de sterren en ik was 100 euro armer.

Klemmetjes

En dat was alleen voor het knippen. Want ik moest natuurlijk andere shampoo en conditioner. Ook dat was nog een eurootje of 75. En als ik het dan gewassen had, moest ik er krullen indraaien en die moest ik dan met klemmetjes vastzetten als ik ging slapen. Gelukkig kostten die klemmetjes maar een eurootje of 5, want ik heb ze welgeteld één keer gebruikt.

Populaire kapper

Een jaar geleden sprak ik iemand met DE krullen. En die had ze in Amersfoort laten knippen. Kijk, toeval bestaat niet. Ze vertelde er wel bij het een populaire kapper was, de wachtlijst was een maand of drie. Maar zoals ik al zei: toeval bestaat niet. Toen ik op de site keek, was er net een plekje vrijgekomen voor twee dagen later.

Pure magie

Toen ik binnenkwam, begon de kapster te glunderen. Ze wist al precies wat ze met mijn krullen wilde gaan doen. En: dat heeft ze nu een paar keer gedaan. Ze knipt mijn haar droog. Hier een plukje, daar een plukje. Of misschien snijdt ze het wel. Geen idee. Wat wel duidelijk is, is dat ze ermee tovert. Wat ze doet is pure magie. Ook hier moest er een flesje bij. Maar dan een flesje met toverspul. Mijn haar is minder droog en het valt meestal perfect. Ik ben blij met Hester de Haarmanager. *

 

*) Dit is geen betaalde content! Dat hoeft ook niet. De wachtlijst is nog steeds een maandje of drie. Ik ben blij dat ik mijn volgende afspraak alweer heb staan.