Zussen in de sauna

Zussen in de sauna

Een dagje met mijn twee zussen naar de sauna is een riskante operatie. Ik heb geweldige zussen. Ze hebben maar één nadeel: ze lijken op mij. En we weten ons niet te gedragen.

Woensdag is het weer eens zover: een dagje naar de sauna in Soesterberg. Heerlijk. Maar ook spannend. Omdat we nooit weten wanneer de slappe lach toeslaat.

Storend

We beginnen nog vrij serieus. Omkleden, badjas aan en daar gaan we. Eenmaal in de doodstille saunacabine zie ik dat de schouders van zus één beginnen te schudden. Even later doen die van zus twee mee. En dan ga ik ook. Het gaat helemaal nergens over. Maar leuk is het wel. En storend voor de mede-zweters.

Discreet

Naar buiten dus maar en het zwembad in. Ook daar gaat het snel weer mis. We proberen ons discreet te gedragen, maar kijken natuurlijk om ons heen. Ik ben altijd bang dat zus één of twee het niet kan laten om zachtjes een opmerking te maken over een voorbijlopend geslachtsdeel. Natuurlijk komen we niet om piemels te kijken. Maar ze zijn er wel. En het zijn er zo veel. Daar gaan we weer…

Dan maar naar een klankschaalsessie. Helemaal ontspannen. Volgens de dame die het ritueel uitvoert, gaan we door de trillingen genieten van het bewegen van het water in ons lijf. Ik wil niet naar mijn zussen kijken. Maar doe het toch. Daar gaan die schouders weer.

Zussendag

Ze hebben in de sauna een vrouwendag en een badkledingdag. Kunnen ze ook geen zussendag invoeren? Zo’n dag dat je ongegeneerd kunt lachen. Nadeel is wel dat er op zo’n dag minder te kijken valt…