Collageen

Collageen? Collageen!

Rimpels horen erbij. Dat besef ik ook wel. Maar dat betekent nog niet dat ik ze wil. In een tijdschrift kom ik een advertentie tegen van Oslo Skin Lab. Iedere dag een zakje collageen zou wonderen doen tegen de rimpels en de plooien.

Renate Gerschtanowitz overtuigt me, zeker als ze zegt dat haar moeder er ook baat bij heeft met haar oudere huid. Ik ben waarschijnlijk bijna oud genoeg om de moeder van Renate te zijn, dus vooruit dan maar. Ik blader een paar keer door, toch weer terug en besluit een proefverpakking aan te vragen.

Een paar dagen later is het zover. De verpakking is strak, dat voorspelt veel goeds. De eerste portie kost 28 euro en daar kun je 28 dagen mee vooruit. Maar er staat meteen een waarschuwing bij.  Het duurt even voor het spul gaat werken. De plooien trekken niet meteen strak. Een paar maanden moet je er wel voor uit trekken. En je moet zeker niet halverwege stoppen.

Een beetje jammer is wel dat de tweede portie geen 28 euro kost. Neem je een abonnement, dan kom je rond de 40 euro per maand uit. Is best een bedrag, maar je krijgt er veel voor terug, zo beloven ze.

Lekker strak

De eerste maand roer ik trouw iedere avond een zakje poeder door een glas water en werk ik het naar binnen. Het is niet vies, het smaakt nergens naar. Iedere keer als ik in de spiegel kijk, maak ik mezelf wijs dat het allemaal al lekker strak begint te worden.

De volgende maandportie komt keurig op tijd en alweer in zo’n mooie strakke doos. Ik blijf het braaf gebruiken, maar het doet toch iedere dag een beetje pijn. Wat een bak geld. Maar ja, stoppen is ook zonde. Want het gaat na een paar maanden alleen maar beter worden.

Marktplaats

Ik denk slim te zijn en start een zoektocht op Marktplaats. Daar worden wel wat porties aangeboden, maar wat een gedoe. Het zijn steeds maar een paar zakjes. Dat schiet niet op. Ik voel me net een junk die op zoek is naar poeder.

Ondertussen heb ik echt wel het idee dat het wat doet. Maar of het effect me 40 euro per maand waard is? Een online zoektocht leert dat er goedkopere alternatieven zijn. Lucovitaal heeft de collageen in potten. Een maandportie kost dan rond de 20 euro. En omdat het spul altijd wel ergens in de aanbieding is, koop je voor dat bedrag twee potten en kun je twee maanden vooruit. Een tientje in de maand heb ik wel over voor een strakke huid.

Even slikken

Ik voel mee heel slim als ik met twee potten thuis kom. ’s Avonds wil ik de eerste dosis nemen en dan moet ik wel even slikken. Wat een enorme pillen. Is er wel over nagedacht dat ze in één keer naar binnen moeten? Maar het lukt. Het abonnement bij Oslo Skin Lab zeg ik op. Er belt nog een hele aardige dame die benadrukt dat ik niet te snel moet stoppen. Als ik zeg dat ik een goedkoper alternatief heb, heeft ze daar niet van terug.

Ik gebruik  inmiddels alweer meer dan een jaar collageen. Ik hou vol. Ik denk dat het wel wat doet. Maar ik wil het risico niet lopen dat het allemaal spontaan gaat hangen en zakken als ik ermee stop.