Calorieën

Creatief boekhouden met calorieën

Gisteren ging ik vandaag beginnen met gezonder eten. Maar vandaag is het even niet gelukt. Dus ga ik morgen weer beginnen. En tel ik netjes de calorieën. 

Ik heb een app waarmee ik precies kan bijhouden hoeveel calorieën ik per dag naar binnen werk. Maar ja, die app kan ik heel goed voor de gek houden. Een voorbeeld: ik eet vier koekjes en die vierde was eigenlijk niet meer zo lekker. Ik vind dan dat dat laatste koekje niet meetelt. Dat hoef ik dus niet op te schrijven. En als er nog een gebroken koekje in de trommel zit, mag dat er ook gratis bij.

Kleine borden

Ik noteer na het avondeten precies wat ik gegeten heb. En weet best dat ik twee keer opgeschept heb. Maar ja, waren het grote of kleine borden? De app denkt dat ik alleen kleine borden in huis heb.

Fatsoenlijke punt

En een stuk taart is natuurlijk nooit een goed idee. Zeker niet als je een fatsoenlijke punt neemt. Maar ja, wat is een fatsoenlijke punt? Als je tegen de app zegt dat het een klein puntje was, gelooft ‘ie het ook. En als het appeltaart is, is het fruit.

Fruit is gezond

Over fruit gesproken: je kunt niet zonder. Dat vindt het Voedingscentrum ook. Omdat fruit gezond is, vind ik dat ik dat niet hoef te noteren. En ach, in één mandarijn, appel of banaan zit toch niet zoveel. En een bakje druiven moet kunnen, dat is gezond.

Weegschaal

Ik weet best dat ik mezelf voor de gek houd. Maar toch: als ik nu in de spiegel kijk, lijkt het net of het allemaal wat strakker is. Jammer genoeg laat de weegschaal zich niet zo gemakkelijk voor de gek houden. En de personal trainer ook niet.