Lord of the rings

Alweer die ring..

Net5 zendt Lord of the rings weer eens uit. Er zal vast een reden voor zijn, maar ik kan ‘m niet verzinnen. Zit hier ergens in Nederland nog iemand op te wachten?

Tuurlijk, het zijn prachtige films, maar wie heeft ze niet al minstens tien keer gezien? Toen het eerste deel in de bioscoop kwam, was dochter net geboren. Inmiddels is ze het huis al uit. Zoon verzamelde er ooit de lego van, maar heeft die al jaren geleden met flinke winst verkocht op Marktplaats. Alleen Gandalf staat nog in de vensterbank.

Nieuwe versie

Misschien is het tijd voor een nieuwe versie. Eentje waarin Frodo niet continu loopt de janken. Waarin ze die hobbits fatsoenlijke schoenen geven en waarin de elfen verstaanbaar praten.

Inclusiever

Als we toch bezig zijn, mag het misschien een beetje inclusiever? Die fellowship of the ring is nogal een mannelijke club. Waarom kan er geen vrouwelijke hobbit mee op stap? Of een vrouwelijke dwerg? Ik denk dat er dan geen drie films nodig zijn om die ring in dat vuur te krijgen.

Missie geslaagd

Als er geen budget is voor een nieuwe versie, heb ik nog wel een suggestie. Kan dat derde deel de helft korter? Je bent blij dat die ring in het vuur ligt en dat de missie geslaagd is. Maar mag het daarna dan klaar zijn?